گردشگری متفاوت در بندر شرفخانه | از کشتی های به خشکی نشسته تا لجن درمانی
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش همشهری آنلاین با خشک شدن تدریجی دریاچه ارومیه، بندر تجاری شرفخانه نیز تجاری به خشکترین بندر تجاری تبدیل شده و شهر بندری شرفخانه نیز به دلیل طوفانهای نمکی و بایر شدن مزارع روز به روز در حال تبدیل شدن به یک شهر متروکه است.
در آینه تاریخ نام قدیم این بندر، سرنجه لر بود. هر چند از سال 1312 شهرداری داشت اما در سال 1340 به نقاط شهری ایران اضافه شد.
در جلد چهارم فرهنگ جغرافیایی ایران در باب بندر شرفخانه آمدهاست که این بندر در 18 کیلومتری شرق بخش مرکزی شبستر واقع شده و در ساحل شرقی دریاچه ارومیه با 6 هزار نفر جمعیت قراردارد. مردم این دیار برای ارتزاق به کشاورزی و کشت انواع غلات و حبوبات و زردآلو، آلبالو، گیلاس، گلابی، آلوچه و سیب مشغول بودند.
اسکله تال نخستین جاذبه گردشگری در بندر شرفخانه، اسکله تال است که قدمت ساخت آن به اواخر دوران قاجار برمیگردد و با بیش از یک قرن قدمت، ثبت میراث ملی شدهاست. با وقوع خشکی دریاچه ارومیه، امروز امکان قایقرانی و کشتیرانی از اسکله تال در دریاچه ارومیه وجودندارد و بندر شرفخانه امروزه به گورستانی از کشتیهای نه چندان بزرگ تبدیل شدهاستو برای گردشگران جذاب است. علاوه بر این بندر شرفخانه در مسیر یکی از مهمترین خطوط راهآهن ترانزیتی ایران قراردارد و روزگاری برای خودش برو بیایی داشت و گردشگران بسیاری با اقامت در کمپ ساحلی یا هتل پنج ستاره از تماشای غروب خورشید لذت میبردند و مسافر قایقهای تفریحی بودند. حالا در روزهای تابستان گردشگران بندر شرفخانه برای استفاده از آب و لجن دریاچه برای خواص درمانی به بندر پا میگذارند.
چطور برویم؟ این بندر از توابع بخش مرکزی شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی است و فاصله آن از شهر شبستر20 کیلومتر و از شهر تبریز حدود 90 کیلومتر است.
کد خبر 915801 برچسبها سفر - گردشگری دریاچه ارومیه استان آذربایجان شرقی
-
چهارشنبه ۱۹ دي ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰:۳۰
-
۱۲ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/781905/